Coolshop

perjantai 1. elokuuta 2014

JulkisivukuosipaneleitaMaailma on sen näköinen kuin miksi sen kukin näkee. Tapetit, maalit, julkisivumateriaalit ovat meille nykypäivää ja variaatioita niihin löytyy suunnattomasti.

Nykyisin olemme tottuneet aurinkopaneelien suhteen tiettyyn ulkoasuun ja se on tällä hetkellä kaikkien hyväksymä, koska mitään muutakaan ei ole tarjolla. Olemme siis tyytyväisi, siihen mitä on tarjolla.

Tarvitaan varmasti naisinsinööri tai -arkkitehti, joka keksii, että esim katolle sijoitettavat aurinkopaneelit voisivat olla ”kuosiltaa” ihan jotain muuta kuin mitä nyt markkinoilla tarjolla olevat tummansinisävytteiset. Näin kotitalojemme julkisivut voisisvat muuttua enemmän dekoratiivisiksi ja koriteellisiksi. Miten olisi esim. Marimekko kuosilla varustetut aurinkopaneelit tai sadepisarakuosikatto tai kirkasvetinen uima-altaanpohjakuvioinen katto. Ehkä kuitenkin näyttävämpi ja aiheeseen soveltuvampi olisikin auringonkukka-kuvioinen kate taloosi tai vaikka kuolematon Van Goghin auringonkukka-asetelman kuva katolla. 

 Miten olisi allaskuvionen aurinkopaneeli kton koriteeksi ?


Tehokkuuden lisäämiseksi värityksen pitänee kuitenkin olla varmasti tummasävytteinen. Täällä meillä Suomessa, missä perinteitä ylläpidetään vahvasti – toisin sanoen emme halua mitään liian uudismielistä toteuttaa, todennäköisempää olisi esimerkiksi tumman tiilikuvion jäljittäminen aurinkopaneeleihin, ja näin julkisivu ei juuri normaali talorakenteesta vaihtuisi.
Vain mielikuvitus on rajana, kun näitä julkisivukuosipaneeleja miettii … hups anteeksi, taisin sanoa väärin, ollaanpa realistisia. Oikeasti rajana on, kaikella rakkaudella, eri kuntien rakennusvalvontavirastojen rakennusvalvojat ja kaavainsinöörit.

En kuitenkaan näe tätä mitenkään mahdottomana. Ensimmäiset tällaiset design-paneelit ovat varmasti melkoinen nähtävyys ja moderni arki-Guggenheim kohde, ainakin paikallisille. Uskon näin koska jo pelkästään oma kohteemme näin periteisillä paneeleilla on herättänyt yllättävän paljon huomiota, niin paikallisesti kuin mediassakin.
Jäämme siis mielenkiinnolla odottamaan mihin suuntaan tämänlainen tuotekehittely etenee.

Kai Mattsson
FB:  http://fi-fi.facebook.com/pages/Meritime/345171735503394
https://twitter.com/KaiMattsson
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti